Om oss

Hva er Kortnebbgåsas ve & vel? Nei, vi er ingen ornitologisk forening. Derimot er vi to gutter i vår beste alder som er levende engasjerte og brenner for hjembygda vår, Beitstad. Vi har et ønske om å gjøre den til verdens beste bygd.  Vi ønsker å trekke frem alt det positive som skjer, fortelle de gode historiene om bygda og ikke minst skape nye gode historier selv.

Vi henvender oss til beitstøinger, eks-beitstøinger, kommende beitstøinger, wannabe-beitstøinger og andre hyggelige folk! Vi retter oss mot både de som bor i bygda i dag, og de som har flyttet av forskjellige grunner, og ellers alle andre som har et forhold til bygda i våre hjerter.

Beitstad og kortnebbgåsa Kortnebbgås

Beitstad er ei vakker bygd, med kort veg fra fjord til fjell. Her er det et yrende kulturliv og flere store lag og organisasjoner som bemerker seg både regionalt og nasjonalt innenfor idrett og kultur. Det er planlagt eller gjennomført planer for ny skole, barnehage, butikk og vei i Beitstad. Det er en positiv optimisme blant innbyggerne og vi vil bruke dette til vår fordel. Med å bruke oss selv som den gode historien om hjemflytta ungdom, vil vi være ambassadører for å fremme bygdas beste, og gjøre innbyggerne stolte av å komme fra Beitstad.

Kortnebbgåsa er en trekkfugl, og et kjent fenomen på Beitstad. Tidlig på våren invaderer titusenvis av fugler bygda på tur nordover, og er iløpet av noen intense uker til pest og plage for innbyggerne. Idrettsstadion, strandkanten og fjæra rundt bygdasenteret Vellamelen blir dominert av fugleskit. Fuglene holder et ekstremt høyt støynivå hele døgnet, nært inntil tett bebyggelse. Samtidig forsyner de seg grovt av bondens avlinger. På høsten kommer de tilbake på tur sørover igjen, men er ikke like fremtredende som på våren. Med å ta i bruk kortnebbgåsa som et humoristisk virkemiddel, ønsker vi snu noe som ofte blir oppfattet som noe negativt, til å bli noe positivt.  Dette gjør vi blant annet ved å ta i bruk slagord som “E du nebbåt? Trækk te Beitstad du å” «Gjess, we can!» og “Æ trække te Beitstad! Gjør du?” i kombinasjon med kortnebbgåsa som logo og merkevare.

Verdens beste bygd

Med Kortnebbgåsas ve & vel ønsker vi å være ei forening som har som formål å gi beitstøingene et sterkere forhold til bygda, og bevisstgjøre at de kommer fra ei attraktiv og fin bygd som de kan være stolte av. Vi retter oss mot både de som bor i bygda i dag, og de som har flyttet av forskjellige grunner. Ved bruk av entusiasme, humor, galskap og en liten dose seriøsitet, skal vi bli en betydelig faktor for hvor ungdommen velger å bosette seg, den dagen de skal etablere seg. Forskning viser at unge voksne i slutten av tjueårene og begynnelsen av tredveårene er en mangel på bygdene og mindre tettsteder. Vi vil være en positiv motvekt til denne negative trenden. Men prosjektet skal ikke være med å gi deg som beitstøing dårlig samvittighet selv om du ikke bor eller har planer om å flytte tilbake til bygda. Vi vil at alle beitstøinger skal bli stolte av hjembygda, og være positive Beitstad-ambassadører i alt de foretar seg, selv om de blir boende i andre deler av verden.

HÅVARD HAUGAN OG JO KRISTIAN KVERNLAND, KORTNEBBGÅSA VE OG VELVi ønsker med kortnebbgåsa å skape en merkevare, som gir blæst omkring hjembygda vår. Vi ønsker å være en “snakkis” blant både innbyggerne og andre folk, samt skaffe bygda positiv medieomtale. Vi vil skape en positiv holdning og optimistisk giv i hjembygda vår.  Samtidig vil vi starte en prosess i hodet på utflytta ungdom som får dem til å flytte hjem igjen etter endt studietid, eller når de vil slå seg til ro og stifte familie, og på sikt skape arbeidsplasser i verdens beste bygd, innst i Beitstadfjorden.

Les mer om Beitstad på www.beitstad.no!